Followers

Monday, 1 August 2011

Cara Tidur Terbaik!

hehe..semalam adalah hari last aku punya segmen.. so hari ni adalah entri info.so aku nak kongsi cara2 tido yg terbaik..korang kena ::

1- tidur secara rutin
  try tido pada waktu yg sama and bangun pada waktu yg sama.kalau x boleh tido cuba tenangkan diri and amik sesuatu yg boleh menenangkan diri.
2- pakai selesa.
masa nak tido xboleh nak pakai pakaian yg ketat.sebab baju ketat akan menghalang pernafasan sewaktu nak tido.
3- bantal busuk
huhu..korang mesti ada bantal busuk iaitu bantal yg paling korang suka.gunakan sewaktu tido sebab bantal kesukaan akan buat kita lebih lena.
jom terjah yg join segmen aku semalam..

and hadiah berserta pemenang aku akan bagi tahu esok!!
pss:: hari ni aku agak sibuk..nanti aku terjah korang sume..:)

trimas baca entri sampai habis.dah komen ke?dah ea..thanx

11 0..orang yg menyepit:

QueeN TerataI said... [Reply]

bantal busuk! mesti....

Chempaka Sari said... [Reply]

oh sedapnya tido dalam selimut tebal2 dan pasang air cond kuat kuat..

Oh ya, ada pengumuman penting di sini…http://azzaazman.blogspot.com/2011/07/5-blog-pilihan-untuk-banner-free.html

Luz Claritta said... [Reply]

part 1 tu sy payah sikit sbb slalu tido kul 2,3 pagi bgun kul 9,10 pagi. klw kelaz kene bgun awal , alamatnye mate mcm bola sepak ;)

Wanie said... [Reply]

yeah yang first je susah nak amal..hehe

kotak bulat said... [Reply]

kb kalau tak de bntal bucuk..susah nk tido.. :P

Bui Junaidi said... [Reply]

bui kalau dh mengantuk sangat tak kira apa mmg terus tidur..tp bui pentingkan keselesaan tempat tidur..*_*..

pip,maaflah x join pip punya segmen..dlm mood kemalasan yg amat..huhu

akoo pae said... [Reply]

bantal aku tak busukk..hahah
cume rabak je..keh3

syiela said... [Reply]

tido dalam aircond sambil selimut dengan comforter.. best!

cik pip said... [Reply]

haha..pip ounye bantal busuk tertinggal dekat u..sedih oo..

cik pip said... [Reply]

@Bui Junaidi:xpe bui :P

Ezad Skytech said... [Reply]

haa..sy kat mana2..bila2 masa pon boleh tidur..bantal busukku..eh..
kantoi pulak ada bantal busuk..haha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mari click

Related Posts with Thumbnails