Followers

Wednesday, 6 July 2011

adakah kamu cukup sihat?

pip baca dari satu buku..jadi korang boleh lah tahu tahap kesihatan korang..**ni cuma teka teki tw..mungkin xtepat.. pip dah cuba buat and memang tepat..

1- pernah hisap rokok?                         2-berapa kali alkohol dlm seminggu?
  *ya tapi berhenti 10thn dulu (-1)              *banyak giler (-1)
  *tak pernah (+2)                                        *sikit masa hujung minggu (+2)
  *baru je nak rokok(-2)                               *banyak sangat sampai x ingat (-2)

3-kerap berjemur?                                   4-masa 10pm buat apa?
 *bila berkelah aja (-1)                                 *ngantuk(-1)
  *xpernah(+2)                                               *tengok TV (+2)
  *suke giler dengan matahari(-2)               *tido(-2)

5-stress tak?                                            6-idea senam... 
  *selalu dan susah nak tido (-1)               *turun tangga(-1)
  *malas nak pikir(+2)                                 *berlari 20 minit (+2)
  *stress giler!! (-2)                                     *selongkar peti sejuk (-2)

7-ukuran pinggang?                             8-nak kekalkan bentuk badan jadibuat..
  *33-35 inci (-1)                                        *3kali mkn 1hari utk bbrpa minggu(-1)
  *28-32inci(+2)                                         *pergi gim (+2)
  *lebih 36inci(-2)                                       *cuba diet popular(-2)

9-seminggu sarapan brpa kali?         10-kerap makn sayur?
  *3kali (-1)                                                  *beberapa kali dlm seminggu(-1)
  *setiap hari(+2)                                        *setiap hari(+2)
  *tak pernah (-2)                                        *er..mcm tak aja(-2)
  
11-idea makanan sihat...                       12-buat pemeriksaan payudara?
  *beli produk diet (-1)                                *bila teringat aja(-1)
  *semua sederhana (+2)                           *kerap(+2)
  *semua yg blh makan (-2)                        *tak pernah(-2)

 13-selalu selsema?                                14-buat medical check up?
  *kadang-kadang(-1)                                  *bila perlu(-1)
  *jarang (+2)                                                 *dua kali setahun(+2)
  *selalu(-2)                                                    *xingat(-2)

 15-berapa kali cuti sakit?
  *6-10 kali (-1)
  *kurang 5 (+2)
  *lebih 11 (-2)
jawapan ye..**adeh penat taip ni..sampai sakit pinggang tw..huhuh:)
kurang 12>>>
gaya hidup buatkan badan kita tertekan.mudah kena serangan penyakit,masalah berat badan dan tak bertenaga.tapi boleh betulkan dengan buat perubahan terhadap gaya hidup..
13 sampai 24>>>
sihat tapi boleh buat dgn lebih baik ok..jgn terlalu kongkong diri dgn makanan yg sama ubah sedikit tapi still makanan yg sihat..
25 dan keatas>>>
oo..memang sihathidup anda penuh dgn kesihatan jadi teruskan dan hidup dgn cara y sihat..
korang dah dapt berapa mark korang??

trimas baca entri sampai habis.dah komen ke?dah ea..thanx

9 0..orang yg menyepit:

Bui Idzra Ryn said... [Reply]

yg no 2 tu tak taww nak jawab apa,sbb tak pernah minum arak..huhu..^_^

Pembawa_Wacana said... [Reply]

wah....banyak +2!! hahaha

P/S: Boleh baca tips blog di blog saya untuk tingkatkan blog anda.. Berkenaan widget-widget....:)

Bui Idzra Ryn said... [Reply]

cil pip..ni cara2 copy url yer

http://tutorialblogbersamabui.blogspot.com/2011/06/tutorial-copy-url.html

utk buat favicon tu..^_^

cik pip said... [Reply]

bui:hhahah..hentam jelh kot :) thanx bui :)

pembawa wancana:yke..ok thanx..:)

Azzah said... [Reply]

salam cik pip,serius cute nama blog dan nama tuan blog..:)..kalau jumpa benda gini dalam majalah mesti isi..lepas tu tengok result..

pha is said... [Reply]

tak puas ati kat soalan no. 2 ... hehehehe... x tw nk jawab apa...

cik pip said... [Reply]

azzah:adoi3..malu pulak ni..*_* tahu xpe tu yg share dgn kekorang tw..:)

pha is: haha2 thu xpe angap aja mcm air gas..:P

Ain_ Suke Senyum said... [Reply]

ain singgah sini .
nak mintk tlg cument entry ni leh ?

http://zurain93.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tq

cik pip said... [Reply]

ok aja :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mari click

Related Posts with Thumbnails