Followers

Sunday, 3 July 2011

PETAI busuk

nak citer pasal makanan..citer je dh buat kite terliur kan kan..hari ni kan hari cuti apa kata korang buat sambal petai..**mesti korang cakap nak buat sambal pun kecoh..heheh.. sambal ni ada special tw..biasa kite buat sambal petai biasa kan..and xsemua yg suke petai..jd kita buat kelainan sikit..
menarik kan..bahan yg diperlukan :
bawang merah,lada kering,bawang putih, petai,belimbing,ikan bilis goreng..**yg special belimbing tw..
cara2 nak buat:
tumiskan bawang merah,bawang putih dan lada kering..lepas tu masukkan petai dan belimbing..then masukkan ikan bilis..tapi yg dah digoreng tw..
ha dah siap and memang sedap..korang cuba try buat...:) akan ada dua rasa petai dan belimbing..




trimas baca entri sampai habis.dah komen ke?dah ea..thanx

9 0..orang yg menyepit:

cucu umie said... [Reply]

seriously ayie tidak suka makan sambal petai..kahkah xsuka bau petai walopon orng jawa...


p/s: ayie follow blog nie..
boleh suggest x?? pky pop window untuk blog.. lagi sng..

kotak bulat said... [Reply]

tak makan petaiiii... err...

Azroy Kassim said... [Reply]

baa~ CAK!!

sambal petai!!

cantik la mata.. terpikat~ hee

cik pip said... [Reply]

cucu umie:yke..cube lh try buat sambal ni mesti ttbe je ske petai..nge~~oh..ok thanx suggst:)

kotak bulat:sama2 tapi lama2 tgk teringin nak mkn..huhuhu

azroy kassim: ngee~~malu3 **gedik ttbe..hahhaa

tiey said... [Reply]

hahahahhaha....tiey mkn jew petai,,,tapi jeriNg sumpah tiey xmkn,,diSlike,,,heeee,,wink2

cik pip said... [Reply]

jering..pip lagi xpernah nak makn..teringin pun xpnh..sbb xthu bentuk mcm mna..hahah

BLADE EDGE said... [Reply]

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

cik pip said... [Reply]

waalaikumsalam..
thanx..:) no prob mesti pip balas kunjungan..:)

Qaseh Qhaleef said... [Reply]

best nye sambal petai....wndu pulak kat masakan mummy ... =(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mari click

Related Posts with Thumbnails