Followers

Monday, 4 July 2011

TIPS UTK DI FOLLOW

pip terpikir lah idea tentang kenapa seseorang tu akn di follow dlm blog ye..korang ada terpikir sebab pe?dekat sini pip ada lah beberapa sikit nak share dgn kome semua..
sebab-sebab:

entri yg menarik
mungkin kebanykan org akn tgk entri tu best atau tak best..jadi % orang nak follow akan tinggi..
background best
sesetangah orang suka tengok blog orang sebab background dia kan..kadang-kadang pip pun macam tu..sebab bila lawa dan selesa mesti akan follow tw..
peramah
ha yg ni utama gak..kalau owner blog tu tak peramah and xberapa nak layan kerenah follower dia orang akan kurang nak join segmen2 dia..
owner menarik
yg last ni mungkin owner blog tu cantik or hensem jadi dia pun follow..bila dah tuan punya blog menarik jadi kita pun nak jadi kawan dia kan..


trimas baca entri sampai habis.dah komen ke?dah ea..thanx

11 0..orang yg menyepit:

Bui Idzra Ryn said... [Reply]

yes,ada betul jugak point2 kat sini..^_^

kotak bulat said... [Reply]

yang pastinya kb bukanlah yang akhir..hehheeh...

----- ----- said... [Reply]

Owhh...yer kerw...ermn...

cik pip said... [Reply]

bui:heheh..ni pip teka and byk ye ada yg betul..hihiihi

kn:yke?sb pkai kb je jd xnpk..kne kejar kb ni..hahah

---- --- : yup..most of it.. :)

iLa suHaiLa said... [Reply]

haha..betol la semua kat atas nie..

cik pip said... [Reply]

ila suhaila: :)ila pye bckgroud lawa tw..suke giler pip tgk...cm nk mkn..hahah:)

Gadis Kecil said... [Reply]

cik pip!

tengs sudi singgah blog ye. mai sini nak baca entri. huwaa, tips tu berguna lah. ntah nape org suka follow blog kita kan. hee ~

cik pip said... [Reply]

gadis kecil:same2..:)heheh..thu xpe..:) sbb blog comel kot..huahua

sergeant keroro said... [Reply]

alien buruk, entri tak best, background huduh, tak peramah :P

suha said... [Reply]

waaa pip makin mantap,gud job dear (^_^)


erk nape pip follow cik suha?disebabkan alsn mane?hehe ~ngee

nnti join contest cik suha lak ye..xpost lg tp dtg la dulu,tgok hadiah (^_^)

cik pip said... [Reply]

sergeant keroro:huhu...sedih pip kena buli dgn keroro..hahha :)

suha:
yke??huhu.baru nak bljar ni suha..sume pun sbb sokong mcm suha,bui,kb sume lah..pjg lak kalau senaraikn..
fllw suha sebb owner peramah.pip kalau fllw yg tu penting..ada?ok!mesti pye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mari click

Related Posts with Thumbnails